Energie besparen

Spaarlampen, de verwarming een graadje lager, de stekker uit het stopcontact. Simpele maatregelen voor een lagere energierekening. En voor een beter milieu! Ook bij Kleine Meierij zetten we in op het onder controle houden van de woonlasten van onze huurders en op een beter milieu.

Investeren in duurzaamheid

We stellen energie-eisen bij nieuwbouw en maken gebruik van nieuwe technieken, zoals Warmte Koude Opslag (WKO). Bijvoorbeeld bij het Het Hofgebouw op De Hoef in Rosmalen. Het WKO-systeem zorgt voor verwarming in de winter, maar is het in de zomer warm, dan wordt de woning gekoeld. Omdat het een 'lage temperatuur systeem' is, dat met vloerverwarming werkt, blijft het energieverbruik laag. Daarnaast tocht het nooit in huis, omdat er gebruik gemaakt wordt van zogenaamde balansventilatie.

Daarnaast besteden we geld aan de duurzaamheid van onze bestaande woningen. Als u dat vraagt of bij planmatig onderhoud en woningvernieuwing. U moet hierbij denken aan vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie. Ook plaatsen we HR++ glas en vervangen oude C.V.-ketels door zuinige HR C.V.-ketels. Dit zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening.

De afgelopen jaren installeerden we zonnepanelen op verschillende woongebouwen, bijvoorbeeld in Hintham. Daar lieten we eind 2014 in totaal 350 zonnepanelen op de daken plaatsen. Hiermee besparen we ongeveer 20 procent op het stroomverbruik in de algemene ruimten (centrale hal, trappenhuis en dergelijke). Deze besparing zorgt voor lagere servicekosten voor de bewoners. Daarnaast vervingen we de gewone verlichting door LEDlampen en installeerden energiezuinige liften.

Energie bewust zijn

Naast onze inzet op duurzaamheid kunt u ook zelf maatregelen nemen om uw energieverbruik en dus uw energierekening te verlagen.

Algemene tips om uw energieverbruik omlaag te brengen.

Ventilatietips voor een gezonde leefomgeving en lager energieverbruik.

Meer informatie

Weten wat u aan energie verbruikt en hoe u daarop kunt besparen? Doe de test op www.bespaartest.nl.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk onze privacyverklaring.