Gevolgen vochtige, vervuilde lucht

Gezondheid

Vervuilde lucht kan klachten veroorzaken, zoals geïrriteerde luchtwegen, astma, allergische reacties en hoofdpijn. Kinderen die opgroeien in een vochtig huis hebben drie maal meer kans op bovengenoemde gezondheidsklachten.

Energieverbruik en -kosten

Vochtige lucht is moeilijker te verwarmen dan droge lucht. Is het erg vochtig in uw woning, dan moet u meer stoken om het binnen aangenaam warm te krijgen. Het hogere energieverbruik brengt hogere energiekosten met zich mee.

Kwaliteit van de woning

Door te vochtige lucht kunnen schimmelplekken in huis ontstaan. Maar ook het schilderwerk in uw woning kan worden aangetast. Als er door slechte ventilatie condens op de ramen staat, sijpelt dit naar beneden en vormt het plasjes op de kozijnen. Dit vocht trekt door het schilderwerk heen in het hout. Het schilderwerk laat los en het houtwerk gaat langzaam rotten. Dit kan in sommige gevallen leiden tot grote stukken houtrot.
Vochtproblemen ontstaan vooral in vertrekken waar veel vocht wordt geproduceerd en/of weinig wordt gestookt, zoals het toilet, de badkamer, de keuken of de slaapkamers.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk onze privacyverklaring.