Voorkom inbraak

U denkt er misschien alleen aan als u op vakantie gaat, maar inbraakpreventie is altijd belangrijk. Met wat simpele tips en adviezen laat u uw huis met een veilig gevoel achter.

  • Zorg ervoor dat uw huis er bewoond uitziet. Post achter de deur, gesloten gordijnen en lampen die nooit aan- of uitgaan nodigen inbrekers uit hun slag te slaan.
  • Zorg voor goede buitenverlichting en gebruik een tijdschakelaar om de verlichting binnen op logische tijdstippen aan te laten gaan en uit te laten schakelen.
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk, maar sluit de woning ook altijd goed af. Laat geen ramen open staan en haal de sleutels uit de deuren.
  • Laat geen kostbare eigendommen in het zicht liggen.
  • Deel zo min mogelijk over uw vakantie of weekendje weg op social media als Twitter, Facebook en Instagram. Geef in ieder geval geen informatie over de periode dat u op vakantie bent!

Geef inbrekers geen kans

Met het project 'Geef inbrekers geen kans' willen gemeente, politie en woningcorporaties het aantal woninginbraken in Den Bosch verder terugdringen.

Huiseigenaren en huurders kunnen zich aanmelden voor een gratis en vrijblijvend preventieadvies bij hen thuis. Het preventieadvies bestaat uit een bezoek van een speciaal opgeleide preventieadviseur. Deze adviseur loopt samen met u de woning door en geeft u tips hoe u uw huis goed kunt beveiligen. U krijgt ook een rapport met de aanbevelingen. Wilt u graag een preventieadvies ontvangen, neem dan contact op met de gemeente 's-Hertogenbosch via telefoonnummer 073 615 53 33.

Subsidieregeling

Hebt u maatregelen getroffen tegen inbraak op advies van de gemeentelijke preventieadviseur? Dan kunnen zowel huiseigenaren als huurders gebruik maken van een subsidieregeling. Daarmee kunt u tot maximaal € 100 van het geïnvesteerde bedrag voor inbraakpreventie terug krijgen. Op www.s-hertogenbosch.nl vindt u meer informatie over de Subsidieregeling Preventiemaatregelen veilig wonen.

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk onze privacyverklaring.