Inkomensverklaring

Bent u op zoek naar een woning, maar heeft u nog geen inkomensverklaring in huis? Vraag deze dan direct aan bij de Belastingdienst. Wij hebben deze verklaring nodig als wij u een woning aanbieden.

Waarom heeft u een inkomensverklaring nodig?

De overheid stelt strenge regels aan het verhuren van sociale huurwoningen. Uw inkomen mag niet boven de afgesproken inkomensgrenzen komen. Daarom controleren wij uw inkomen als wij u een woning aanbieden. De meest voorkomende manier om uw inkomen aan te tonen, is via een inkomensverklaring van de Belastingdienst.

Let op: verhuist u met meerdere personen? Dan heeft u voor iedere medebewoner een inkomensverklaring nodig, met uitzondering van eventuele inwonende kinderen.

Gratis en een jaar geldig

Vraag uw inkomensverklaring gratis aan via de Belastingtelefoon; 0800 05 43. Het duurt 5 werkdagen voor u de verklaring ontvangt. Wij adviseren u daarom deze aan te vragen voor u op een huurwoning reageert. Zo heeft u uw inkomensverklaring altijd bij de hand als wij u een woning aanbieden. De inkomensverklaring is een jaar geldig.

Let op: bij toewijzing van een woning moet u de meest recente inkomensverklaring bij de hand hebben.

Wat als de Belastingdienst u geen inkomensverklaring kan toesturen?

Soms krijgt u geen inkomensverklaring. Bijvoorbeeld omdat u geen inkomen heeft of net gestart bent als zelfstandig ondernemer. U ontvangt dan een brief van de Belastingdienst waarin zij uitlegt waarom er geen inkomensverklaring afgegeven wordt. In dat geval levert u die brief bij ons in in plaats van een inkomensverklaring.

Andere manieren om uw inkomen aan te tonen

In  bijzondere gevallen mag u uw inkomen aantonen met een definitieve belastingaanslag, salarisstrookje of overzicht van uw uitkering. Wij kunnen u daar meer informatie over geven. Maar: het uitgangspunt bij woningtoewijzing is een inkomensverklaring. Vraag die daarom altijd direct aan, zodra u een woning zoekt.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op: info@kleinemeierij.nl of 073 851 00 00.