Nieuws

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 23
  • pagina: 
  • 1

13 februari 2019

Oplevering energieneutrale woningen Heeswijk-Dinther

Heeswijk-Dinther, 13 februari 2019 - De eerste bewoners van de wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther ontvingen vandaag de sleutel uit handen van Simon Jansen, directeur-bestuurder van Kleine Meierij. De 22 energieneutrale sociale huurwoningen zijn bestemd voor sociale huur.

lees meer

20 december 2018

Volgende stap in fusie tussen St. Joseph en Kleine Meierij

Alle formaliteiten voor de aanvraag van de fusie bij de Autoriteit wonen (Aw) zijn afgewerkt en getekend. We hebben instemming van de huurders, hebben de adviezen van beide ondernemingsraden ontvangen en de zienswijzen van de verschillende gemeenten. En inmiddels zijn alle stukken door de beide RvC’s en beide bestuurders ondertekend. Dat betekent dat deze week de aanvraag voor de fusie naar de Aw de deur uit kan. Een volgende stap in het fusieproces.

lees meer

12 december 2018

Prestatieafspraken 2019 getekend

In december 2018 tekende Kleine Meierij de presatieafspraken met de Gemeente Bernheze en Gemeente Sint Michielsgestel en Gemeente Den Bosch. 

lees meer

10 december 2018

Huurders aan het woord

Kleine Meierij vindt het belangrijk dat een huis ook een thuis is. Dat kunnen we alleen samen bereiken. Maar wat maakt een huis nu echt tot een thuis in? Daarover gaan we regelmatig op in gesprek, bij huurders thuis.

Op bezoek bij …de 97-jarige Willy in Rosmalen

97 jaar oud en nog zelfstandig wonen. Zonder thuiszorg, aanpassingen aan de woning of grote gebreken. Willy  bewijst dat het kan! Ondanks zijn hardhorendheid is het nog goed kletsen met Willy, die al sinds 1961 in hetzelfde huis aan de Pastoor Coolenstraat woont. Tijd voor een gezellig keukentafelgesprek.

lees meer

10 december 2018

Onderhoud wijzigt voor huurders uit Hintham

Kleine Meierij gaat voor huurders uit Hintham het onderhoud op een andere manier organiseren. Deze huurders kunnen vanaf 3 december 2018 voor reparatie- en andere onderhoudsverzoeken terecht bij aannemingsbedrijf Hoedemakers, zij worden het nieuwe onderhoudsaanspreekpunt.

lees meer

05 december 2018

Aangepaste openingstijden tijdens de Feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft Kleine Meierij haar openingstijden aangepast. We zijn gesloten van maandag 24 december t/m woensdag 26 december en op maandag 31 december en 1 januari zijn we ook niet open. Reparatieverzoeken die niet kunnen wachten kunt u uiteraard gewoon doorgeven via telefoonnummer 073 - 851 00 00.

lees meer

19 november 2018

Samen met huurders bouwen aan een nieuwe uitstraling

Op donderdagavond 15 november jl. organiseerden we een bijeenkomst voor bewoners die graag meedenken over de nieuwe uitstraling van Kleine Meierij en St.Joseph.

lees meer

06 november 2018

Hintham in de lift met AlmarOntwerpt

Dit jaar bestaan de flats in Hintham aan Engstoep, Fort Prins Willem, Hoogveld en Herman Moerkerklaan maar liefst 50 jaar. Reden voor Woningstichting Kleine Meierij om de inwoners van deze verticale buurten iets ontzettend leuks aan te bieden. Daarvoor riepen ze de hulp in van het Eindhovense collectief Tante Netty, een organisatie die bekend staat om hun positieve krachten. 

lees meer

12 oktober 2018

Langer Thuis Wonen, vindt u daar wat van?

Langer Thuis Wonen, vindt u daar wat van? Meld u dan aan voor de gesprekstafel op 1 november a.s.
lees meer

12 oktober 2018

Mijlpaal om samen stappen te zetten naar duurzaam wonen in ’s-Hertogenbosch

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Gemeente ’s-Hertogenbosch, het Stedelijk Huurdersplatform (SHP) en de woningcorporaties Zayaz, BrabantWonen, Kleine Meierij en Mooiland ondertekenen vandaag een duurzaamheidsakkoord.

lees meer

12 juli 2018

Huurder aan het woord - De stap naar zelfstandig wonen

Jolande verwelkomt ons hartelijk in haar knusse huis. Ze houdt van planten en dieren, zo komt duidelijk naar voren in de inrichting. Er hangen een aantal schilderijen van dolfijnen aan de muur, want dat zijn haar lievelingsdieren. Jolande woont in een fijne groene buurt in Rosmalen, samen met haar dwergpapegaai Piedewiet. Ze heeft een spannend jaar achter de rug.

lees meer

12 juli 2018

Nieuw ‘aanjaagteam’ voor 200 extra sociale huurwoningen

De gemeente Sint-Michielsgestel en woningcorporaties gaan aan de slag met het tekort aan sociale huurwoningen in de gemeente. Een speciaal ‘aanjaagteam’ gaat potentiële woningbouwlocaties in kaart brengen waar sociale woningbouw voorrang krijgt. Het aanjaagteam wil eind dit jaar een eerste inventarisatie klaar hebben.

lees meer

04 juli 2018

Onderzoek mogelijke fusie tussen St. Joseph en Kleine Meierij verloopt positief

De eerste onderzoeken naar een mogelijke fusie tussen Woonstichting St. Joseph en Woningstichting Kleine Meierij verlopen positief. Dat betekent dat beide organisaties een  volgende stap gaan zetten. 

lees meer

22 juni 2018

Kleine Meierij Bestuursverslag 2017; een nieuwe koers

Op donderdag 21 juni heeft de Raad van Toezicht het bestuursverslag over 2017 goedgekeurd. Dit bestuursverslag staat in het teken van onze nieuwe koers.

lees meer

15 juni 2018

Feestelijke start van sociaal én duurzaam aanbod in plan Rodenburg

Donderdag 14 juni gaf Wethouder Rien Wijdeven, samen met de directie van Kleine Meierij en BAM Wonen, het officiële startsein en een feestelijk tintje aan de bouw van 22 sociale huurwoningen binnen plan Rodenburg. Unieke energiezuinige woningen met optimale isolatie, zonnepanelen op het dak en een EPC van 0,0. Vanaf 18 juni start de inschrijving voor deze woningen op de site van WoonService Den Bosch. 

lees meer

14 mei 2018

Maak kennis met woonconsulenten Judith, Jeannette en Petra

Als huurder van Kleine Meierij heb je regelmatig contact met onze medewerkers. Maak kennis met woonconsulenten Judith, Jeannette en Petra. Benieuwd wat zij voor onze huurders betekenen? Lees snel verder!

lees meer

01 mei 2018

Start bouw 22 energie neutrale huurwoningen Kleine Meierij in Heeswijk-Dinther

In april 2017 hebben Kleine Meierij en BAM Wonen een overeenkomst getekend voor de realisatie van 22 energie neutrale huurwoningen in de wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther. Nu, een jaar later, is de bouw van deze sociale huurwoningen gestart. Naar verwachting is de bouw eind 2018 afgerond.

lees meer

23 april 2018

Jaarlijkse huurverhoging opnieuw zo laag mogelijk

Woningcorporaties BrabantWonen, Kleine Meierij en Zayaz houden ook dit jaar de jaarlijkse huurverhoging zo laag mogelijk voor huurders met de laagste inkomens. Hiermee willen de corporaties ervoor zorgen dat wonen voor deze groep huurders bereikbaar en betaalbaar blijft. Concreet is de huuraanpassing voor zo’n 90% van de Bossche huurders niet hoger dan de inflatie.

lees meer

10 april 2018

Onderzoek fusie woonstichtingen St. Joseph en Kleine Meierij

“Behoud van dorpse karakter en dicht bij de klant”
De toezichthouders van Woonstichting St. Joseph en Woningstichting Kleine Meierij hebben ingestemd met een
verkenning naar een mogelijke fusie van de twee woningcorporaties. Beide partijen vullen elkaar goed aan. Wanneer de fusie doorgaat, ontstaat een krachtige woningcorporatie met een breed woningaanbod. De streefdatum voor het afronden van de fusie is 30 juni 2019. Voor 1 juli 2018 wordt een officieel besluit genomen.

 

lees meer

19 maart 2018

Kleine Meierij verkoopt Hooghe Clock aan Mooiland

Kleine Meierij verkoopt appartementencomplex Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch aan woningcorporatie Mooiland. De overdracht vindt op 30 maart 2018 plaats. De huurders zijn op de hoogte gebracht en krijgen meer informatie zodra de overdracht plaatsvindt. Kleine Meierij verkoopt het pand om zich meer te kunnen richten op de plaatsen waar ze de meeste woningen heeft. Mooiland wil zich juist meer focussen op haar kerngebied Noordoost-Brabant en Gennep. Met de aankoop van de Hooghe Clock in ‘s-Hertogenbosch breidt Mooiland haar bezit in het kerngebied verder uit.

lees meer
Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 23
  • pagina: 
  • 1
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk onze privacyverklaring.