Nieuws

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 34
  • pagina: 
  • 1

07 juni 2019

Experiment lotingwoningen in gemeente 's-Hertogenbosch stopt

Het experiment met lotingwoningen voor actief woningzoekenden in gemeente ’s-Hertogenbosch stopt per 1 juli 2019. Bij de start van het experiment spraken betrokken partijen af dat het 1 jaar zou duren. Die tijd is gebruikt om van het experiment te leren, en te bekijken of geleerde lessen kunnen worden omgezet in beleid. Nu het jaar ruimschoots om is, zetten we het experiment stop. Dat betekent dat een paar dingen veranderen.

lees meer

06 juni 2019

Klantportaal Mijn Kleine Meierij is enkele maanden niet toegankelijk

Vanaf 6 juni is ons klantportaal Mijn Kleine Meierij tijdelijk niet toegankelijk. De reden is dat we vanwege de fusie met woonstichting St. Joseph beide klantportalen op elkaar moeten afstemmen. 

lees meer

06 juni 2019

Magazine ter ere van 50 jaar Kleine Meierij

2019 is voor ons een bijzonder jaar: we vieren ons 50 jarig jubileum en fuseren op 1 juli met 2019 met woonstichting St. Joseph. Ondanks de fusie willen we toch even stil staan bij ons jubileum. Daarom maakten we een magazine waarin we terugblikken op 50 jaar Kleine Meierij, met verhalen van toen en nu. Dank aan alle huurders, samenwerkingspartners en medewerkers die een bijdrage hebben geleverd. Wij zijn erg trots op het eindresultaat!

lees meer

15 mei 2019

Bereikbaarheid kantoor Kleine Meierij

Op maandag 20 mei starten er werkzaamheden aan de Dorpsstraat en de Burgemeester Woltersstraat in Rosmalen. Hierdoor is de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ons kantoor aan de Dorpsstraat is te voet bereikbaar. Uw auto kunt u elders in de omgeving parkeren. 

lees meer

01 mei 2019

Wie jarig is trakteert!

Wij bestaan dit jaar 50 jaar! En wie jarig is trakteert. Daarom ontvangen alle bezoekers van onze woonwinkel vanaf vandaag een presentje! Maar dat is niet het enige. Op zaterdag 29 juni vieren wij feest. En onze huurders mogen mee feesten.

lees meer

25 april 2019

Expeditie duurzaamheid

Vandaag organiseerden wij samen met onze fusiepartner woonstichting St. Joseph de expeditie Duurzaamheid. Bij Waterschap de Dommel in Boxtel ontvingen we huurders, huurdersbelangenverenigingen, de gemeente Boxtel en ‘s-Hertogenbosch en collega’s met groene cake voor een inspirerende ochtend. 

lees meer

23 april 2019

Merendeel huurders krijgt opnieuw een minimale huurverhoging

De aankomende week vallen de brieven over de jaarlijkse huurverhoging op de mat bij huurders van Kleine Meierij. Ook dit jaar houdt Kleine Meierij de jaarlijkse huurverhoging zo laag mogelijk voor huurders met de laagste inkomens. Hiermee willen wij ervoor zorgen dat wonen voor deze huurders bereikbaar en betaalbaar blijft. Voor zo’n 90% van de huurders is de huuraanpassing opnieuw niet hoger dan de inflatie.

lees meer

18 april 2019

Sign jugglers onthullen nieuwe naam: JOOST, Thuis in de Meierij

Vanochtend tijdens een energieke ontbijtsessie met collega’s van Woonstichting St. Joseph en Kleine Meierij is de nieuwe naam van de toekomstige fusiecorporatie onthuld. Hierbij een impressie van deze ochtend én van de spectaculaire act van de sign jugglers. 

lees meer

18 april 2019

Woonstichting JOOST, Thuis in de Meierij

Woonstichtingen St. Joseph uit Boxtel en Kleine Meierij uit Rosmalen gaan per 1 juli verder als woonstichting JOOST. De nieuwe naam is de volgende stap in de eerder aangekondigde fusie tussen de beide corporaties. Woonstichting JOOST is letterlijk Thuis is de Meierij; de stichting bouwt en beheert straks circa 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch.

lees meer

17 april 2019

Brand Wethouder Noppenlaan

Vanmorgen ontvingen wij het bericht dat er een brand woedde in een van onze woningen op de Wethouder Noppenlaan. De brandweer had de brand snel onder controle. Er zijn geen slachtoffers gevallen, het betreft enkel materiele schade.

lees meer

15 maart 2019

Woonwensenonderzoek regio Noordoost Noord-Brabant

Woon je nog thuis en wil je binnenkort op jezelf gaan wonen? Laat weten wat je wensen zijn en doe mee met het woonwensenonderzoek.

Al ruim 2.900 inwoners uit ’s-Hertogenbosch hebben meegedaan. Ook jij kan nog tot en met 24 maart je mening laten horen. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

lees meer

13 februari 2019

Oplevering energieneutrale woningen Heeswijk-Dinther

Heeswijk-Dinther, 13 februari 2019 - De eerste bewoners van de wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther ontvingen vandaag de sleutel uit handen van Simon Jansen, directeur-bestuurder van Kleine Meierij. De 22 energieneutrale sociale huurwoningen zijn bestemd voor sociale huur.

lees meer

20 december 2018

Volgende stap in fusie tussen St. Joseph en Kleine Meierij

Alle formaliteiten voor de aanvraag van de fusie bij de Autoriteit wonen (Aw) zijn afgewerkt en getekend. We hebben instemming van de huurders, hebben de adviezen van beide ondernemingsraden ontvangen en de zienswijzen van de verschillende gemeenten. En inmiddels zijn alle stukken door de beide RvC’s en beide bestuurders ondertekend. Dat betekent dat deze week de aanvraag voor de fusie naar de Aw de deur uit kan. Een volgende stap in het fusieproces.

lees meer

12 december 2018

Prestatieafspraken 2019 getekend

In december 2018 tekende Kleine Meierij de presatieafspraken met de Gemeente Bernheze en Gemeente Sint Michielsgestel en Gemeente Den Bosch. 

lees meer

10 december 2018

Huurders aan het woord

Kleine Meierij vindt het belangrijk dat een huis ook een thuis is. Dat kunnen we alleen samen bereiken. Maar wat maakt een huis nu echt tot een thuis in? Daarover gaan we regelmatig op in gesprek, bij huurders thuis.

Op bezoek bij …de 97-jarige Willy in Rosmalen

97 jaar oud en nog zelfstandig wonen. Zonder thuiszorg, aanpassingen aan de woning of grote gebreken. Willy  bewijst dat het kan! Ondanks zijn hardhorendheid is het nog goed kletsen met Willy, die al sinds 1961 in hetzelfde huis aan de Pastoor Coolenstraat woont. Tijd voor een gezellig keukentafelgesprek.

lees meer

10 december 2018

Onderhoud wijzigt voor huurders uit Hintham

Kleine Meierij gaat voor huurders uit Hintham het onderhoud op een andere manier organiseren. Deze huurders kunnen vanaf 3 december 2018 voor reparatie- en andere onderhoudsverzoeken terecht bij aannemingsbedrijf Hoedemakers, zij worden het nieuwe onderhoudsaanspreekpunt.

lees meer

05 december 2018

Aangepaste openingstijden tijdens de Feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft Kleine Meierij haar openingstijden aangepast. We zijn gesloten van maandag 24 december t/m woensdag 26 december en op maandag 31 december en 1 januari zijn we ook niet open. Reparatieverzoeken die niet kunnen wachten kunt u uiteraard gewoon doorgeven via telefoonnummer 073 - 851 00 00.

lees meer

19 november 2018

Samen met huurders bouwen aan een nieuwe uitstraling

Op donderdagavond 15 november jl. organiseerden we een bijeenkomst voor bewoners die graag meedenken over de nieuwe uitstraling van Kleine Meierij en St.Joseph.

lees meer

06 november 2018

Hintham in de lift met AlmarOntwerpt

Dit jaar bestaan de flats in Hintham aan Engstoep, Fort Prins Willem, Hoogveld en Herman Moerkerklaan maar liefst 50 jaar. Reden voor Woningstichting Kleine Meierij om de inwoners van deze verticale buurten iets ontzettend leuks aan te bieden. Daarvoor riepen ze de hulp in van het Eindhovense collectief Tante Netty, een organisatie die bekend staat om hun positieve krachten. 

lees meer

12 oktober 2018

Langer Thuis Wonen, vindt u daar wat van?

Langer Thuis Wonen, vindt u daar wat van? Meld u dan aan voor de gesprekstafel op 1 november a.s.
lees meer
Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 34
  • pagina: 
  • 1
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk onze privacyverklaring.