Nieuws

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 27
  • pagina: 
  • 1

18 april 2019

Woonstichting JOOST, Thuis in de Meierij

Woonstichtingen St. Joseph uit Boxtel en Kleine Meierij uit Rosmalen gaan per 1 juli verder als woonstichting JOOST. De nieuwe naam is de volgende stap in de eerder aangekondigde fusie tussen de beide corporaties. Woonstichting JOOST is letterlijk Thuis is de Meierij; de stichting bouwt en beheert straks circa 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch.

lees meer

18 april 2019

Sign jugglers onthullen nieuwe naam: JOOST, Thuis in de Meierij

Vanochtend tijdens een energieke ontbijtsessie met collega’s van Woonstichting St. Joseph en Kleine Meierij is de nieuwe naam van de toekomstige fusiecorporatie onthuld. Hierbij een impressie van deze ochtend én van de spectaculaire act van de sign jugglers. 

lees meer

17 april 2019

Brand Wethouder Noppenlaan

Vanmorgen ontvingen wij het bericht dat er een brand woedde in een van onze woningen op de Wethouder Noppenlaan. De brandweer had de brand snel onder controle. Er zijn geen slachtoffers gevallen, het betreft enkel materiele schade. 

lees meer

15 maart 2019

Woonwensenonderzoek regio Noordoost Noord-Brabant

Woon je nog thuis en wil je binnenkort op jezelf gaan wonen? Laat weten wat je wensen zijn en doe mee met het woonwensenonderzoek.

Al ruim 2.900 inwoners uit ’s-Hertogenbosch hebben meegedaan. Ook jij kan nog tot en met 24 maart je mening laten horen. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

 

 

 

 

lees meer

13 februari 2019

Oplevering energieneutrale woningen Heeswijk-Dinther

Heeswijk-Dinther, 13 februari 2019 - De eerste bewoners van de wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther ontvingen vandaag de sleutel uit handen van Simon Jansen, directeur-bestuurder van Kleine Meierij. De 22 energieneutrale sociale huurwoningen zijn bestemd voor sociale huur.

lees meer

20 december 2018

Volgende stap in fusie tussen St. Joseph en Kleine Meierij

Alle formaliteiten voor de aanvraag van de fusie bij de Autoriteit wonen (Aw) zijn afgewerkt en getekend. We hebben instemming van de huurders, hebben de adviezen van beide ondernemingsraden ontvangen en de zienswijzen van de verschillende gemeenten. En inmiddels zijn alle stukken door de beide RvC’s en beide bestuurders ondertekend. Dat betekent dat deze week de aanvraag voor de fusie naar de Aw de deur uit kan. Een volgende stap in het fusieproces.

lees meer

12 december 2018

Prestatieafspraken 2019 getekend

In december 2018 tekende Kleine Meierij de presatieafspraken met de Gemeente Bernheze en Gemeente Sint Michielsgestel en Gemeente Den Bosch. 

lees meer

10 december 2018

Huurders aan het woord

Kleine Meierij vindt het belangrijk dat een huis ook een thuis is. Dat kunnen we alleen samen bereiken. Maar wat maakt een huis nu echt tot een thuis in? Daarover gaan we regelmatig op in gesprek, bij huurders thuis.

Op bezoek bij …de 97-jarige Willy in Rosmalen

97 jaar oud en nog zelfstandig wonen. Zonder thuiszorg, aanpassingen aan de woning of grote gebreken. Willy  bewijst dat het kan! Ondanks zijn hardhorendheid is het nog goed kletsen met Willy, die al sinds 1961 in hetzelfde huis aan de Pastoor Coolenstraat woont. Tijd voor een gezellig keukentafelgesprek.

lees meer

10 december 2018

Onderhoud wijzigt voor huurders uit Hintham

Kleine Meierij gaat voor huurders uit Hintham het onderhoud op een andere manier organiseren. Deze huurders kunnen vanaf 3 december 2018 voor reparatie- en andere onderhoudsverzoeken terecht bij aannemingsbedrijf Hoedemakers, zij worden het nieuwe onderhoudsaanspreekpunt.

lees meer

05 december 2018

Aangepaste openingstijden tijdens de Feestdagen

Tijdens de feestdagen heeft Kleine Meierij haar openingstijden aangepast. We zijn gesloten van maandag 24 december t/m woensdag 26 december en op maandag 31 december en 1 januari zijn we ook niet open. Reparatieverzoeken die niet kunnen wachten kunt u uiteraard gewoon doorgeven via telefoonnummer 073 - 851 00 00.

lees meer

19 november 2018

Samen met huurders bouwen aan een nieuwe uitstraling

Op donderdagavond 15 november jl. organiseerden we een bijeenkomst voor bewoners die graag meedenken over de nieuwe uitstraling van Kleine Meierij en St.Joseph.

lees meer

06 november 2018

Hintham in de lift met AlmarOntwerpt

Dit jaar bestaan de flats in Hintham aan Engstoep, Fort Prins Willem, Hoogveld en Herman Moerkerklaan maar liefst 50 jaar. Reden voor Woningstichting Kleine Meierij om de inwoners van deze verticale buurten iets ontzettend leuks aan te bieden. Daarvoor riepen ze de hulp in van het Eindhovense collectief Tante Netty, een organisatie die bekend staat om hun positieve krachten. 

lees meer

12 oktober 2018

Langer Thuis Wonen, vindt u daar wat van?

Langer Thuis Wonen, vindt u daar wat van? Meld u dan aan voor de gesprekstafel op 1 november a.s.
lees meer

12 oktober 2018

Mijlpaal om samen stappen te zetten naar duurzaam wonen in ’s-Hertogenbosch

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Gemeente ’s-Hertogenbosch, het Stedelijk Huurdersplatform (SHP) en de woningcorporaties Zayaz, BrabantWonen, Kleine Meierij en Mooiland ondertekenen vandaag een duurzaamheidsakkoord.

lees meer

12 juli 2018

Huurder aan het woord - De stap naar zelfstandig wonen

Jolande verwelkomt ons hartelijk in haar knusse huis. Ze houdt van planten en dieren, zo komt duidelijk naar voren in de inrichting. Er hangen een aantal schilderijen van dolfijnen aan de muur, want dat zijn haar lievelingsdieren. Jolande woont in een fijne groene buurt in Rosmalen, samen met haar dwergpapegaai Piedewiet. Ze heeft een spannend jaar achter de rug.

lees meer

12 juli 2018

Nieuw ‘aanjaagteam’ voor 200 extra sociale huurwoningen

De gemeente Sint-Michielsgestel en woningcorporaties gaan aan de slag met het tekort aan sociale huurwoningen in de gemeente. Een speciaal ‘aanjaagteam’ gaat potentiële woningbouwlocaties in kaart brengen waar sociale woningbouw voorrang krijgt. Het aanjaagteam wil eind dit jaar een eerste inventarisatie klaar hebben.

lees meer

04 juli 2018

Onderzoek mogelijke fusie tussen St. Joseph en Kleine Meierij verloopt positief

De eerste onderzoeken naar een mogelijke fusie tussen Woonstichting St. Joseph en Woningstichting Kleine Meierij verlopen positief. Dat betekent dat beide organisaties een  volgende stap gaan zetten. 

lees meer

22 juni 2018

Kleine Meierij Bestuursverslag 2017; een nieuwe koers

Op donderdag 21 juni heeft de Raad van Toezicht het bestuursverslag over 2017 goedgekeurd. Dit bestuursverslag staat in het teken van onze nieuwe koers.

lees meer

15 juni 2018

Feestelijke start van sociaal én duurzaam aanbod in plan Rodenburg

Donderdag 14 juni gaf Wethouder Rien Wijdeven, samen met de directie van Kleine Meierij en BAM Wonen, het officiële startsein en een feestelijk tintje aan de bouw van 22 sociale huurwoningen binnen plan Rodenburg. Unieke energiezuinige woningen met optimale isolatie, zonnepanelen op het dak en een EPC van 0,0. Vanaf 18 juni start de inschrijving voor deze woningen op de site van WoonService Den Bosch. 

lees meer

14 mei 2018

Maak kennis met woonconsulenten Judith, Jeannette en Petra

Als huurder van Kleine Meierij heb je regelmatig contact met onze medewerkers. Maak kennis met woonconsulenten Judith, Jeannette en Petra. Benieuwd wat zij voor onze huurders betekenen? Lees snel verder!

lees meer
Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 27
  • pagina: 
  • 1
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk onze privacyverklaring.