Nieuws

12 juli 2018

Huurder aan het woord - De stap naar zelfstandig wonen

Jolande verwelkomt ons hartelijk in haar knusse huis. Ze houdt van planten en dieren, zo komt duidelijk naar voren in de inrichting. Er hangen een aantal schilderijen van dolfijnen aan de muur, want dat zijn haar lievelingsdieren. Jolande woont in een fijne groene buurt in Rosmalen, samen met haar dwergpapegaai Piedewiet. Ze heeft een spannend jaar achter de rug.

lees meer

12 juli 2018

Nieuw ‘aanjaagteam’ voor 200 extra sociale huurwoningen

De gemeente Sint-Michielsgestel en woningcorporaties gaan aan de slag met het tekort aan sociale huurwoningen in de gemeente. Een speciaal ‘aanjaagteam’ gaat potentiële woningbouwlocaties in kaart brengen waar sociale woningbouw voorrang krijgt. Het aanjaagteam wil eind dit jaar een eerste inventarisatie klaar hebben.

lees meer

04 juli 2018

Onderzoek mogelijke fusie tussen St. Joseph en Kleine Meierij verloopt positief

De eerste onderzoeken naar een mogelijke fusie tussen Woonstichting St. Joseph en Woningstichting Kleine Meierij verlopen positief. Dat betekent dat beide organisaties een  volgende stap gaan zetten. 

lees meer

22 juni 2018

Kleine Meierij Bestuursverslag 2017; een nieuwe koers

Op donderdag 21 juni heeft de Raad van Toezicht het bestuursverslag over 2017 goedgekeurd. Dit bestuursverslag staat in het teken van onze nieuwe koers.

lees meer

15 juni 2018

Feestelijke start van sociaal én duurzaam aanbod in plan Rodenburg

Donderdag 14 juni gaf Wethouder Rien Wijdeven, samen met de directie van Kleine Meierij en BAM Wonen, het officiële startsein en een feestelijk tintje aan de bouw van 22 sociale huurwoningen binnen plan Rodenburg. Unieke energiezuinige woningen met optimale isolatie, zonnepanelen op het dak en een EPC van 0,0. Vanaf 18 juni start de inschrijving voor deze woningen op de site van WoonService Den Bosch. 

lees meer

14 mei 2018

Maak kennis met woonconsulenten Judith, Jeannette en Petra

Als huurder van Kleine Meierij heb je regelmatig contact met onze medewerkers. Maak kennis met woonconsulenten Judith, Jeannette en Petra. Benieuwd wat zij voor onze huurders betekenen? Lees snel verder!

lees meer

01 mei 2018

Start bouw 22 energie neutrale huurwoningen Kleine Meierij in Heeswijk-Dinther

In april 2017 hebben Kleine Meierij en BAM Wonen een overeenkomst getekend voor de realisatie van 22 energie neutrale huurwoningen in de wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther. Nu, een jaar later, is de bouw van deze sociale huurwoningen gestart. Naar verwachting is de bouw eind 2018 afgerond.

lees meer

23 april 2018

Jaarlijkse huurverhoging opnieuw zo laag mogelijk

Woningcorporaties BrabantWonen, Kleine Meierij en Zayaz houden ook dit jaar de jaarlijkse huurverhoging zo laag mogelijk voor huurders met de laagste inkomens. Hiermee willen de corporaties ervoor zorgen dat wonen voor deze groep huurders bereikbaar en betaalbaar blijft. Concreet is de huuraanpassing voor zo’n 90% van de Bossche huurders niet hoger dan de inflatie.

lees meer

10 april 2018

Onderzoek fusie woonstichtingen St. Joseph en Kleine Meierij

“Behoud van dorpse karakter en dicht bij de klant”
De toezichthouders van Woonstichting St. Joseph en Woningstichting Kleine Meierij hebben ingestemd met een
verkenning naar een mogelijke fusie van de twee woningcorporaties. Beide partijen vullen elkaar goed aan. Wanneer de fusie doorgaat, ontstaat een krachtige woningcorporatie met een breed woningaanbod. De streefdatum voor het afronden van de fusie is 30 juni 2019. Voor 1 juli 2018 wordt een officieel besluit genomen.

 

lees meer

19 maart 2018

Kleine Meierij verkoopt Hooghe Clock aan Mooiland

Kleine Meierij verkoopt appartementencomplex Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch aan woningcorporatie Mooiland. De overdracht vindt op 30 maart 2018 plaats. De huurders zijn op de hoogte gebracht en krijgen meer informatie zodra de overdracht plaatsvindt. Kleine Meierij verkoopt het pand om zich meer te kunnen richten op de plaatsen waar ze de meeste woningen heeft. Mooiland wil zich juist meer focussen op haar kerngebied Noordoost-Brabant en Gennep. Met de aankoop van de Hooghe Clock in ‘s-Hertogenbosch breidt Mooiland haar bezit in het kerngebied verder uit.

lees meer

03 februari 2018

Experiment lotingwoningen van start

De druk op de Bossche woningmarkt is hoog. Toch willen de woningcorporaties dat mensen die in
’s-Hertogenbosch op zoek zijn naar een sociale huurwoning, minder wachttijd hebben. De Bossche woningcorporaties – die hun woningen publiceren via WoonService – zijn daarom vanaf 1 februari 2018 met een gezamenlijk experiment gestart.

lees meer

24 januari 2018

Overzicht planmatig onderhoud

Bekijk nu het overzicht van gepland groot onderhoud aan onze huurwoningen in 2018. U kunt per kern bekijken welke werkzaamheden er per woning of gebouw plaatsvinden. 

lees meer

21 december 2017

Onze buurtmedewerkers Patrick en Raimondo

Je kunt ze regelmatig tegenkomen: onze buurtmedewerkers. Wellicht ken je de oude term huismeester nog, dat is nu de buurtmedewerker. Patrick en Raimondo zijn voor onze huurders het eerste aanspreekpunt in de wijk. Patrick is een nieuw gezicht in de wijk, hij is sinds 1 november werkzaam bij Kleine Meierij. Benieuwd naar onze buurtmedewerkers? Lees snel verder!

lees meer

11 oktober 2017

Ingeschreven bij WoonService? Verleng op tijd!

Staat u ingeschreven bij WoonService Regionaal? Dan ontvangt u ieder jaar een brief of e-mailbericht om u eraan te herinneren dat het tijd is om te verlengen. Regel uw verlenging op tijd!

lees meer

21 augustus 2017

Huur opzeggen? Krijg een cadeaubon van € 25!

Wie de huur zes weken of langer van te voren opzegt, bedanken wij met een VVV-cadeaubon ter waarde van €25,00. Waarom? Omdat een langere opzegtermijn veel voordelen biedt. Voor u en voor ons.

lees meer
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk onze privacyverklaring.