een stap terug

Aanleg glasvezelnetwerk Heeswijk-Dinther

De gemeente Bernheze kiest voor glasvezel. Op dit moment is het bedrijf E-fiber druk bezig met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente, zodat Bernheze straks helemaal klaar is voor nu en de toekomst. Daar gaan we graag in mee.

Voordelen van glasvezel

Dankzij glasvezel kunnen inwoners genieten van internet met de snelheid van het licht, superieur beeld en geluid op TV en tal van waardevolle nieuwe diensten. Daarom hebben we besloten dat we al onze woningen in de gemeente Bernheze gaan aansluiten op dit glasvezelnetwerk.

Geen kosten

Aan het plaatsen van deze aansluiting zijn voor onze huurders geen kosten verbonden. Er zit ook geen huurverhoging aan vast en men hoeft geen gebruik te maken van het glasvezelnet. Het enige dat wij vragen is medewerking te verlenen aan het plaatsen van de aansluiting.

Flinke operatie

Het aanleggen van het glasvezelnetwerk in de hele gemeente is een ingrijpende operatie die wordt uitgevoerd door de firma Spie uit Oss. De kabels moeten diep worden ingegraven, waarvoor stoepen en eventuele groenvoorzieningen tijdelijk moeten wijken. De bestrating en het groen worden na afronding van de werkzaamheden uiteraard weer netjes hersteld.

Planning

De glasvezel kabels worden eerst in de openbare weg aangelegd, tot aan de gevels van de woningen. Deze werkzaamheden duren van juni tot en met september. Van september tot en met december worden vervolgens alle huisaansluitingen aangelegd.