een stap terug

Woonstichting JOOST, Thuis in de Meierij

Woonstichtingen St. Joseph uit Boxtel en Kleine Meierij uit Rosmalen gaan per 1 juli verder als woonstichting JOOST. De nieuwe naam is de volgende stap in de eerder aangekondigde fusie tussen de beide corporaties. Woonstichting JOOST is letterlijk Thuis is de Meierij; de stichting bouwt en beheert straks circa 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch.

 

Als een goede buurman
Directeur-bestuurder Rob Dekker licht toe: “De nieuwe naam en uitstraling passen bij onze werkwijze: dicht bij onze huurders, persoonlijk, gericht op goede dienstverlening en waar je veel woonzaken eenvoudig zelf kunt regelen. Als een goede buurman bieden we een luisterend oor en geven we graag advies. We zijn verankerd in het dorp en weten wat er speelt. Niet alleen als woningcorporatie, maar ook als werkgever en opdrachtgever. We willen dé woningcorporatie voor de kleine kernen zijn. Met woonstichting JOOST ontstaat een krachtige organisatie met een ruim woningaanbod en een breed dienstenpakket”.

Werkgebied in de kleinen kernen
In april 2018 werd de voorgenomen fusie tussen de beide woonstichtingen bekend gemaakt. Het werkgebied van de nieuwe organisatie bevindt zich hoofdzakelijk in de gemeenten Boxtel en in Rosmalen, met daaromheen woningen in Sint-Michielsgestel en vooral in de kernen Liempde, Lennisheuvel, Heeswijk Dinther, Berlicum en Den Dungen.

Dichtbij de huurder
Voor huurders verandert er behalve de naam, feitelijk niets. Het kantoor van de nieuwe organisatie wordt in Boxtel gevestigd, maar dat betekent niet dat huurders voortaan alleen in Boxtel terecht kunnen. Er blijft een contactpunt in Rosmalen en we gaan werken met 5 wijkteams die ook écht de wijk ingaan. Rob licht toe: "We willen namelijk dichtbij onze huurders zijn, fysiek zichtbaar én een duidelijk aanspreekpunt. Met als uiteindelijke doel: zorgdragen voor een fijne woonomgeving."

Jubileumjaar en startjaar
Woonstichting St. Joseph bestaat dit jaar 100 jaar en Kleine Meierij 50 jaar. Daarmee is 2019 voor beide corporaties zowel een jubileumjaar als het startjaar van een nieuwe woonstichting. Met de punt achter JOOST willen we die nieuwe start nog extra benadrukken.

St. Joseph
Woonstichting St. Joseph werd opgericht in Boxtel in 1919. St. Joseph werkt nu nog hoofdzakelijk in de gemeente Boxtel met de kernen Lennisheuvel en Liempde en een klein deel in Haaren en Sint-Michielsgestel, met circa 4.500 verhuureenheden, waarvan 4.100 woningen.

Kleine Meierij
Kleine Meierij bestaat sinds 1969 en heeft ruim 3.500 verhuureenheden in bezit waarvan 3.300 woningen en is actief in voornamelijk Rosmalen (2.400 woningen), Bernheze (400 woningen) en Sint-Michielsgestel (500 woningen). 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk onze privacyverklaring.