een stap terug

Word ook buurmaatje!

De afgelopen periode zijn er veel nieuwe inwoners bijgekomen in ’s-Hertogenbosch. Onder hen ook vergunninghouders: mensen die hun eigen land zijn ontvlucht voor oorlogsgeweld en die hier in Nederland mogen blijven. Voor hen heeft Welzijnsinstelling Divers project Buurtmaatje opgezet.

Kleine moeite, groot verschil!

Deze mensen spreken onze taal nog niet, alles is nieuw voor hen. In project Buurmaatje helpen buurtbewoners hun nieuwe buren. Ze maken hen wegwijs in de buurt, drinken samen koffie en vertellen bijvoorbeeld wanneer de vuilnisbak moet worden buitengezet. Met kleine inspanningen maken buurmaatjes voor de nieuwe buurtbewoners een groot verschil.

Haidar is blij met Robin

Robin Roodnat is buurmaatje voor Haidar Haidar, die uit Syrië is gevlucht. Lees hier hun verhaal.

Ook Buurmaatje worden?

Het project Buurmaatje loopt goed. Er zijn al verschillende buurmaatjes gekoppeld aan nieuwe bewoners. Welzijn Divers kan echter nog meer buurmaatjes gebruiken! Vluchtelingenwerk helpt bij alle regelzaken, het buurmaatje bij het gewone leven. Als buurmaatje kunt u met vragen en zorgen altijd terugvallen op de wijkwerker van Divers. Lijkt het u leuk om een nieuw gezin in de buurt te helpen? Aanmelden kan bij Diny Ceelen of Gabor Martens van Welzijn Divers. Mail naar d.ceelen@divers.nl of g.martens@divers.nl.